Julknäck...
Man kan köpa det i affären.....men.....
det blir mycket godare att göra den själv!
I år har jag för första gången gjort knäck. Man blandar 3 dl grädde, 3 dl socker och 3 dl ljus sirap och sen så kokar man det under omröring i ca 35 minuter. Man vet när den är färdig när den börja falla ihop och när man droppar lite knäck i kallt vatten så bildades det kulor....då är den klar att hällas upp i formarna!
Man kan också finhacka sötmandel som man har skalat först naturligtvis och blanda det i knäcksmeten. Ger en liten extra smak! Jag gjorde hälften av var!
Man får vara lite snabb att hälla upp i formarna för den stelnar ganska fort och se upp när ni häller i formarna....smeten är jättehet och det är lätt att bränna sig...vilket jag naturligtvis gjorde.
Nu får vi hoppas att det blev god knäck och att det räcker i jul. Ca 180 knäck blev det av den här kvantiteten.