Julknäck...

Man kan köpa det i affären.....men.....



det blir mycket godare att göra den själv!

I år har jag för första gången gjort knäck. Man blandar 3 dl grädde, 3 dl socker och 3 dl ljus sirap och sen så kokar man det under omröring i ca 35 minuter. Man vet när den är färdig när den börja falla ihop och när man droppar lite knäck i kallt vatten så bildades det kulor....då är den klar att hällas upp i formarna!

Man kan också finhacka sötmandel som man har skalat först naturligtvis och blanda det i knäcksmeten. Ger en liten extra smak!  Jag gjorde hälften av var!

Man får vara lite snabb att hälla upp i formarna  för den stelnar ganska fort och se upp när ni häller i formarna....smeten är jättehet och det är lätt att bränna sig...vilket jag naturligtvis gjorde.

Nu får vi hoppas att det blev god knäck och att det räcker i jul. Ca  180 knäck blev det av den här kvantiteten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0