1960...mat

Ett par riktiga höjdare kommer jag ihåg som introducerades under 60-talet, både med kombination av ketchup!!

Makaroner åt man med falukorv eller köttbullar men nu kom spagettin som skulle kombineras med köttfärssås och spagetti!

Sedan kom också genom ett recept som publicerades i nr 45 i Hemmets Veckotidning år 1960:

Ostspäckad falukorv

Man la falukorvsringen i en ungnsäker form och skar den i skivor nästa helt igenom men så man kunde lägga en ostskiva i varje skåra och sedan spruta över med  ketchup. In i ugnen (200-225 grader) tills osten smält och korvringen fått en fin färg.

När man tagit ut formen så kunde man med fördel lägga hemgjord potatismos inuti ringen i samma form vilket blev ganska snyggt när man serverade.

Mjölk till det här smakade sagolikt!

Denhär rätten är värd att prövas!!

(Gillar man inte potatsimos eller har svårt att få tag på rätt potatis, för pulver skall det ju inte vara, så kan man ta spagetti!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0