Negerbollar...

En av de mest populära bakverken på 60-talet.

" Att det är fult att kalla dom negerbollar förstår jag inte. Nu vet man inte vilka kakor dom menar. Är havrebollar samma sak? Eller ska dom kallas chokladbollar? Jag tycker inte negerbollar är fult" Annica född 1960

100 g smör, rumsvarmt och mjukt
1 dl strösocker
2 msk kakao (OBS inte O´boy)
1 tsk vaniljsocker
3 dl havregryn
2 msk kallt kaffe ( bryggt eller kokt)
kokosflingor att rulla i.

Blanda mjukt smör, socker , kakao och vaniljsocker. Tillsätt havregryn och kaffe och blanda noga.
Forma runda bollar, ta gärna en sked till hjälp.
Häll ut kokos på en tallrik och rulla runt bollarna.
Låt negerbollarna stelna någon timme i kylen.

Enkelt va..!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0