Per Mobergs Isterband med stuvad potatis.....
Isterband med stuvad potatis
Per bjuder här på ett härligt husmansrecept: Isterband med stuvad potatis, serveras med senap och inlagda rödbetor.

Antal portioner: 4
Färdigt på: 1 min
Ingredienser
4 st småländska isterband
10-12 kokta potatisar
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk smör
2 msk vetemjöl
salt och peppar
3 msk fint skuren gräslök
Tips
Recept på Pers hemlagade senap hittar du här!
Recept på Pers inlagda rödbetor hittar du här!
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva den skalade och kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.
3. Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och blanda väl.
4. Häll sedan i mjölken och grädden under vispning/omrörning.
5. Låt koka upp sakta för att sedan endast sjuda på svag värme i 10 min.
6. När ugnen är varm, lägg in isterbanden på en plåt i mitten av ugnen. Alternativt stek i en medelvarm stekpanna.
7. Vänd på dom då och då och låt steka tills dom är gyllenbruna. Ca 20-25 min.
8. När korven börjar bli klar, vänd ner potatisen i stuvningen och värm upp.
9. Smaka av med salt och peppar och ha i gräslöken. Servera med senap och rödbetor.